Att lära sig leva i nuet

2017-03-31 // 21:25:00
Att leva i nuet är inte att göra massor varje dag med målet att ta vara på varje minut av varje timma, utan de handlar om att kunna släppa det som har hänt och det som kommer att ske. Att kunna ta en dag i taget och fokusera på vad som kommer ske just den dagen.
 
Mitt problem med min hjärntrötthet och ångesten är att jag alltid i mitt huvud låg en dag i förtid, var det onsdag tänkte jag redan ut hur min torsdag skulle vara, vilken tid jag skulle fa till jobbet, vad vi skulle göra där och allt jag skulle hinna efteråt. Jag var så stressad över saker jag skulle göra i framtiden att jag inte kunde slappna av när jag väl hade tiden. 
 
Och på köpet med det kom min ångest i vägen, blev något knäppt i min planering som gjorde att jag blev ännu mer stressad kröp ångesten fram och små grejer som att att jag missade en tid eller glömde bort något jag skulle göra ett visst datum, gjorde att jag kände mig värdelös. Att göra någon annan besviken eller arg på mig var och är fortfarande en rädsla jag har, så att då känna det som att jag gjort någon arg för att jag råkat glömma ett möte, trots att personen i fråga inte alls blivit sur, kunde de få mig att bryta ihop. 
 
Någonstans blir ens trygghet ett kontrollbehov. Där man måste veta exakt hur livet kommer att gå, trots att det är omöjligt. När man mår psykiskt dåligt, så behöver man en stabil platta att stå på för att inte ramla ned, och då behöver man ha kontroll för att inte bli ostabil, man söker svar på saker som inte ens har skett än, och grubblar på saker som har hänt och man inte kan göra något åt. 
Men man måste våga leva dag för dag, och tänka att man inte kan styra framtiden, det som sker det kommer att ske oavsett vad du försöker förhindra, så kan man inte ändra saker som man inte vet kommer att ske. 
 
Det är viktigt att våga låta sig själv ta en paus, att inte grubbla över alla måsten, jag tänker just nu på framtiden, om jag kommer få ett arbete i sommar, om jag kommer få någon lön. Men de är inte något jag kan lösa just nu på ett hotellrum i gran canaria klockan halv 10 och 5 timmar kvar innan jag sitter på flygplanet påväg hem till Sverige. En dag när jag känner mig redo får jag ta tag i mina problem och måsten, men den dagen är inte idag. 
Kommentera här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Bloggadress:

Kommentar: