Tro på dig själv

2017-03-09 // 00:47:48
 
Många har säkert fått höra ¨ryck upp dig¨ ,¨du klarar det där¨ ,¨tro på dig själv¨ någon gång i sitt liv. Men ibland är det något av de svåraste man kan göra. 
 
Jag skulle istället säga:
¨ ryck upp dig, för stunden. Försök tänk positivt, så blir det nog bättre¨
¨du klarar det där, så bra som du själv kan klara det. Det behöver inte vara perfekt¨ 
¨tro på dig själv, du duger som du är. Va inte så hård emot dig själv¨
 
Psykisk ohälsa är något som ska lyftas fram och inte förminskas. Man borde även få den hjälpen man behöver för att kunna må bättre hur lite eller mycket man än nu mår.
 
Små knep som man själv kan göra, eller, som jag gör och kanske fungerar för någon annan är helt enkelt att umgås med de som ger dig positiv energi lite extra. De som alltid finns där för dig och som verkligen bryr sig om dig. Lägg även lite extra energi på det som känns kul och som ger dig glädje eller ro i kroppen. Ta en promenad i skogen, måla, se film, va med djur och massa annat. De ska vara saker som sker i lätthet och som man ska känna längtan till, ibland kan det krävas en liten knuff för att göra det, men det ska kännas bra i slutändan. 
 
Byt miljö ett tag, lämna huset eller lägenheten. Fa en sväng på stan, Handla eller ta en road trip någonstans. Upptäck nya platser eller caféer. Lämna soffan och se världen! Det är jätte nyttigt att komma ut och lämna det negativa hemma. Ibland kan det vara väldigt jobbigt och kännas tungt att lämna det trygga hemmet, men att få ta en paus i vardagen kan göra mycket för ens mående.
 
Positiva ord och tankar om dig själv är också viktigt, de stärker både självförtroendet och minskar det negativa. Att upprepa bra saker om sig själv framför en spegel eller att bara kväva de negativa tankarna med ¨tvärt om tankar¨ som jag kallar dem, att du tänker motsattsen till det negativa alltså det positiva som att du kommer klara av det du ska göra fast det inte känns som det, så kommer det med tiden komma självmant. Man måste kanske säga ¨jag är fin som jag är¨ 100 gånger om innan man själv tror på sina egna ord. Men det är bra att göra det, att vara positiv mot sig själv för en gångs skull.
 
Klä dig i det som känns bra, att känna sig vacker är en riktig humör boost. Man ska inte bry sig om utsidan ja, men att känna sig snygg ökar direkt din egen syn på dig själv, och som jag skrivit tidigare så är man ju sin största kritiker. Men du ska göra det för din skull, inte för hur andra ska tycka och tänka, för det är du det handlar om. Va egoisik, gö det du vill och se ut som du vill! 
 
Och de där med att inte göra det för någon annan, sikta på att stå på dina egna ben. Att jobba mot självsäkerhet är jätte viktigt, men ta det i små steg. Det är alltid jobbigt att göra saker som man är osäker över eller rädd för, men för varje gång man klarar av de sakerna, så känns det som att man har vunnit största vinsten. För varje gång du klarar något sådant blir det mindre och mindre jobbigt och tillslut kommer du klara av det utan att blinka. Kämpa för dig själv i den mån du kan! Din bästa vän resten av livet ska vara dig själv. 
 
Jag har funnit någon slags ro i att skriva av mig här på bloggen, alla tankarna i huvudet får hamna här i rader som någon kanske vill läsa, och förhoppningsvis kanske det hjälper någon. 
 
Kommentera här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Bloggadress:

Kommentar: