Hej igen

2018-02-17 // 09:14:41
Ja nu sitter jag här och skriver igen, väldigt otippat haha. Ibland kommer jag ba på idén att "nä nu ska jag blogga igen, jävlart va kul" sedan finns den där motivationen i maximalt en vecka innan jag blir uttråkad, så någon stor bloggare lär jag nog aldrig bli🤗 
Men jag känner att nu, med mitt ökande intresse för hästar, vill jag skriva av mig lite kring det. Lite tanke och funderingar samt hur allt går! 
På delen med Akropolis rullar allting på, vi har kommit till en mer positiv ridning skulle jag kalla det, han vill gå framåt och jag slipper gnata och tjata, vilket har gett otorligt mycket när det kommer till mig själv, får chansen att känna tempot och då lättare kunna känna den bra galoppen som jag ska ha, samt tänka mer på min sits och att jag ska va i balans. Har verkligen börjat kännas som att våra höga hinder inte är så höga längre👏🏼 (null)

(null)


Sen sedan augusti/september någon gång har jag hjälp till på en häst som heter Igor, en travare som hade startar sin nya karriär som ridhäst! Så vad vi har gjort fram tills nu jag och han. Det är mycke grunder, små saker som ridhästar kan som dag och natt. skänkel, ställning, balans, böjda spår, lite sidförande och självklart gångarter. Han kunde redan sen innan galoppfattningar då Helena som äger han jobbat mycke med under sommaren. Har varit väldigt kul att jobba med Igor, jätte arbetsvillig häst och alltid är positiv till arbete, speciellt att han trotts okunskap verkligen ville förstå och göra rätt, därför tror jag att vi kommit så långt som vi kommit ändå! Fokus har legat mest på att de ska vara enkelt och kul, ingen press på honom, samt att först lägga fokus på skritt och trav, period vis tänkte jag inte ens galopp då jag märkte att det blev för svårt när han började bära sig själv mer i egen balans och arbetade med kroppen på ett annat sätt, och i sinom tid blev galoppen lätt igen, nu har traven börjat fungera så bra så nästa mål är att få en bärande galopp i arbetstempo!

Jag känner verkligen själv att jag rider på ett mycke mer positivt sätt, jag söker de små bra stunderna istället för att se de dåliga. Vilket gör att jag inte stressar fram, jag lägger inte upp ett krav på mig och hästen samt när de då går bra känns det så jävla bra, lägger man nyttiga krav= mål för passen, och de går dåligt vet man vad man ska träna på. Men lägger man krav= tankar på hur det ska gå och kännas, och det inte blir så till ex pga dålig dag för hästen/ryttaren eller något annat, blir de mer till en frustration. 
Som till exempel, flyger jag av på tävling pga ett stopp, fast resterande hopp innan dess var super bra, så ska man vara nöjd över den biten, och reflektera på vad som kunde ha gjort så att hästen stanna, slutade jag rida, for jag ut balans, tog jag i tygeln, hjälpte jag inte hästen framåt, har jag tränat för lite titt hinder osv, såg hästen något, och se de man kan öva på istället för att gå av banan och säga att allt gick åt helvettet, för att resultatet inte blev bra. 

Ridning blir mycke roligare när man ser de små förändringarna och det positiva i varje pass, nyttigt är att göra en lista med vad som var bra och vad som var dåligt efter passet, sedan reflektera på vad man då kan träna på utifrån det! 

Översta bilderna på Igor är från i höstas, undre är från förra veckan! 
(null)

(null)
(null)
(null)